'Ajax wil graag verlengen met Gravenberch, maar het gaat nu nog niet gebeuren'

'Ajax wil graag verlengen met Gravenberch, maar het gaat nu nog niet gebeuren'

09-04-2021 16:01
63

Ajax hoeft voorlopig geen rekening te houden met een contractverlenging van Ryan Gravenberch, zegt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen. Volgens de Ajax-watcher wil Ajax wel graag langer door met de achttienjarige middenvelder.

Gravenberch is een van de belangrijkste talenten van Ajax en wordt nu al genoemd bij topclubs uit Europa. Zijn contract loopt nog tot 2023, maar als het aan de club ligt blijft hij langer in Amsterdam. "Ajax zou het heel graag willen, maar het gaat nu nog niet gebeuren", zegt Jansen in de Pak Schaal Podcast.

"Hij heeft nog een contract voor twee jaar en dat is vrij risicovol. Gravenberch wil zeker nog een jaar blijven. Gravenberch is nog altijd pas achttien jaar en is één van de toptalenten van Europa", zegt Raiola.

Een mogelijk nadeel voor Ajax is dat Mino Raiola de zaakwaarnemer van Gravenberch is. Raiola staat niet bepaald bekend als makkelijke onderhandelingspartner en veel van zijn spelers vertrokken vroegtijdig bij de club. "Op bepaalde vlakken is dat een risicofactor. Ajax wil dat hij nog een jaar blijft, ze willen het liefst verlengen."

Gravenberch zit bij de selectie van het Nederlands elftal en volgens Jansen hoopt hij het op het EK. "Je moet er niet raar van staan te kijken als dat een hype wordt en City komt met vijftig miljoen..."