NOS Voetbal

Matig Vitesse kan muur van ADO niet breken

Bekijk de samenvatting van Vitesse - ADO Den Haag

In de generale repetitie voor de finale van de KNVB-beker tegen Ajax heeft Vitesse in de eredivisie punten laten liggen tegen ADO Den Haag: 0-0. De Arnhemmers vielen wel aan, maar het spel was te matig en het tempo te laag. Hekkensluiter ADO Den Haag pakte na vier nederlagen op rij weer een punt.

Voor rust had Vitesse veruit het meeste balbezit, al bleven kansen uit. Dat was ook de verdienste van ADO, dat defensief zijn zaakjes goed op orde had. Oussama Tannane raakte nog wel de lat. De smaakmaker speelde evenals Riechedly Bazoer een ongelukkige wedstrijd.

• Pro Shots
    Riechedly Bazoer baalt
  • Pro Shots
    Armando Broja baalt in het duel met ADO Den Haag.
  • Pro Shots
    Frustratie bij Riechedly Bazoer in het duel met ADO Den Haag.
  • Pro Shots
    Trainer Thomas Letsch met de laatste instructies voor invaller Patrick Vroegh.
  • Pro Shots
    Riechedly Bazoer beklaagt zich bij scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Armando Broja had bij de zege in Den Haag (0-2) nog beide treffers gemaakt en was nu kort na rust dicht bij de 1-0 met een kopbal. Basisdebutant Dominik Oroz, de vervanger van de zieke Danilho Doekhi, kopte halverwege de tweede helft naast en Tannane schoot later net naast.

ADO verscheen amper op Arnhemse helft. Via aanvoerder en ex-Vitesse-speler Marko Vejinovic waren de bezoekers toch nog een keer gevaarlijk. Keeper Remko Pasveer stond echter zijn mannetje en voorkwam daarmee een grotere blamage voor Vitesse.

Op naar bekerfinale: 'Droom die uitkomt'

Bij Vitesse ging de blik na de matige vertoning snel naar de wedstrijd van volgende week zondag in De Kuip. "Een droom die uitkomt, mijn eerste finale", zei Tannane. "Jammer genoeg heb ik nooit de kans gehad bij een topclub (in het eerste) te spelen. Nu heb ik een kans om een prijs te pakken. We spelen een uitstekend seizoen en het kan alleen maar mooier worden. Ik heb er veel zin in."

Kijk hieronder naar de reacties van Oussama Tannane, Vitesse-trainer Thomas Letsch en ADO-coach Ruud Brood.

Voor Vitesse-invaller Patrick Vroegh eindigde de wedstrijd tegen ADO in mineur. Hij greep na een poging een rebound van een vrije trap van Tannane te pakken naar zijn hamstring. Geen bekerfinale voor de 21-jarige middenvelder?