Klaassen snel gewisseld tegen RKC: 'Ik kreeg een beetje lastig lucht'

Klaassen snel gewisseld tegen RKC: 'Ik kreeg een beetje lastig lucht'

11-04-2021 19:02 Laatste update: 19:41
6

Davy Klaassen werd in de tweede helft tegen RKC Waalwijk al snel naar de kant gehaald door Ajax-trainer Erik ten Hag, maar hij verzekert na de wedstrijd dat het niets ernstigs is. Hij gaat daarnaast ook in op zijn functie in de Ajax-muur. 

Klaassen gaat, wanneer de tegenstander een vrije trap krijgt dichtbij het strafschopgebied, achter de muur liggen om een laag schot tegen te houden. "Ik vind het niet vervelend", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Ik doe het niet voor mijn lol hè, ik doe het om een goal te voorkomen. Als een bal dichtbij de zestien ligt, dan wil je met de muur zo hoog mogelijk springen. Maar dan kunnen ze hem er onderdoor schieten. Er wordt wat lacherig over gedaan door de mensen. Al moet ik aan de lat gaan hangen, dan ga ik aan de lat hangen."

De middenvelder ging in de 53e minuut naar de kant en werd vervangen door Mohammed Kudus, maar dat was uit voorzorg. "Ik kreeg een beetje lastig lucht, de neus een beetje dicht. Maar nu is het wel weer beter", geeft Klaassen aan. Hij zag dat Ajax een matige wedstrijd speelde. "Je wil gewoon de 2-0, 3-0 en de 4-0 maken. Maar hij had ook nog fout kunnen vallen. Dan denk je bij jezelf: ja, fluit maar af."