De Boer bespeurt 'mentaal dingetje' bij Ajax. 'Ten Hag stelt dezelfde spelers op'

De Boer bespeurt 'mentaal dingetje' bij Ajax. 'Ten Hag stelt dezelfde spelers op'

11-04-2021 18:54
45

Ajax heeft zichzelf in de problemen gebracht tegen RKC Waalwijk. Dat concluderen Ronald de Boer en Kenneth Perez na de 0-1 zege van de Amsterdammers in Waalwijk.

"Ik denk dat Ten Hag met samengeknepen billen naar zijn ploeg heeft gekeken, want het hield niet over", zegt De Boer bij ESPN. Mogelijk heeft het met vermoeidheid te maken, aldus de analist. "Als je momentum hebt en lekker speelt, voel je weinig."

"Nu hebben ze natuurlijk de eerste wedstrijd tegen AS Roma verloren. Dat kan mentaal doorwerken, waardoor je het snel wil rechtzetten en niet bezig bent met RKC. Het is vaak een mentaal dingetje. Dan moet je misschien een paar frisse en hongerige jongens brengen, maar Ten Hag stelt elke keer dezelfde spelers op."

Kenneth Perez spreekt van een 'moeilijke wedstrijd', ondanks het krachtsverschil tussen Ajax en RKC. "Klein stadion, geen publiek, een zonnetje... Dit zijn echt wel lastige wedstrijden." De Boer beaamt dat: "Als je een paar procent minder levert, is dat meteen een wereld van verschil. Na de 0-1 dachten ze volgens mij dat het wel 0-2 of 0-3 zou worden."