Ten Hag geeft Ajax-verklaring: Je ziet het bij Bayern München en Manchester City

Ten Hag geeft Ajax-verklaring: "Je ziet het bij Bayern München en Manchester City"

11-04-2021 19:51
68

Erik ten Hag wilde geen enkel risico nemen: ondanks de Europa League-return tegen AS Roma over vier dagen, koos de Ajax-trainer voor zijn sterkste basiself bij RKC Waalwijk. In zijn verklaring wijst hij naar Bayern München en Manchester City.

Ten Hag voerde slechts één wissel door ten opzichte van de eerste ontmoeting met Roma: Sébastien Haller keerde terug in de basiself en dat ging ten koste van David Neres. Het leidde tot kritiek van Kenneth Perez en Ronald de Boer. "In deze fase van het seizoen zijn de punten duur", benadrukt Ten Hag voor de camera van ESPN.

"We zijn dit duel serieus aangegaan. Je geeft een signaal af als je spelers rust gaat geven. Je ziet het bij Bayern München en Manchester City", doelt hij op de misstappen van de Duitse en Engelse koploper dit weekend. Bayern morste punten tegen Union Berlin (1-1) en City ging onderuit tegen Leeds United (1-2). In beide gevallen bleven meerdere sleutelspelers op de bank.

Ondanks de minimale zege, heeft Ten Hag zich geen moment zorgen gemaakt over puntenverlies in Waalwijk. "We stonden organisatorisch prima. Er was weinig aan de hand, want RKC was niet in staat om een kans te creëren. Maar de bal kan verkeerd vallen. We hebben het nagelaten om verder afstand te nemen."