Ajax is Antony langer kwijt door Olympische doelpuntenlawine Richarlison

28-07-2021 12:34 Laatste update: 12:53
98

Ajax moet Antony langer missen. De 21-jarige aanvaller heeft zich woensdag met Brazilië geplaatst voor de kwartfinale van de Olympische Spelen.

Brazilië won in het Japanse Saitama met 3-1 van Saudi-Arabië. Everton-aanvaller Richarlison was de grote man met twee goals, waarmee hij zijn doelpuntentotaal op de Olympische Spelen opvijzelde naar vijf. Matheus Cunha opende na een kwartier de score, terwijl Abdulelah Al-Amri scoorde voor de Saudi's.

Antony werd in de rust gewisseld voor Malcom, maar het zullen niet zijn laatste Olympische minuten zijn geweest: na zeven punten uit drie groepswedstrijden staat Brazilië in de kwartfinale, waarin Australië of eeuwige rivaal Argentinië de tegenstander zal zijn.

Duitsland, op de vorige Olympische Spelen nog verliezend finalist, moet naar huis na een gelijkspel tegen Ivoorkust (1-1). In de 67ste minuut maakte de Duitser Benjamin Henrichs een eigen goal, waarna Eduard Löwen vijf minuten de gelijkmaker produceerde uit een vrije trap, maar de vereiste overwinning op Ivoorkust kwam er niet meer.