Ten Hag: "Ik zou hem direct ophalen bij heel veel clubs"

31 juli 2021, 11:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lisandro Magallan maakt tijdens de voorbereiding weer onderdeel uit van de selectie van Ajax. De vraag is voor hoe lang nog. Ook na zijn verhuur aan het Italiaanse Crotone is het perspectief voor de 27-jarige verdediger onveranderd, erkent Erik ten Hag. Een vertrek lijkt het meest logisch. "Ik zou hem direct ophalen bij heel veel clubs als ik hem zo zie trainen en spelen", zegt Ten Hag.

De concurrentie voor Magallan is moordend. Ten Hag heeft op de positie van de Argentijn Jurriën Timber, Perr Schuurs en Lisandro Martinez tot zijn beschikking. "We hebben ook nog Daley Blind en Devyne Rensch, die van origine centrale verdediger is. Het is niet gemakkelijk voor Lisandro, maar hij werkt fantastisch en hij speelt ook gewoon echt goed", laat Ten Hag weten aan Voetbal International. "Hij had een moeilijke eerste week in de voorbereiding. Toen heb ik met hem gezeten. Hij dacht ook: waarom ben ik hier? Maar voor hem is het ook belangrijk om in topconditie te komen."

Lees ook: Ajax aast op extra aanvaller

Het moet raar lopen, wil het perspectief voor Magallan veranderen. "Je weet niet wat er gaat gebeuren. Dat weet je nooit in zo'n voorbereiding. Die loopt tot 1 september. Laten we niet hopen dat er wat gebeurt, maar dan kan zijn perspectief ook veranderen. Sinds ons gesprek pakt hij het op en geeft hij vol gas. Hij doet het hartstikke goed, is een superprof en fantastische jongen. Ik denk dat hij zich goed in de kijker speelt zo. Het gaat er uiteindelijk om dat ze wel perspectief hebben. Als je hem ziet in wedstrijden en trainingen, speelt hij hartstikke goed."

Magallan staat sinds de winter van 2019 onder contract in Amsterdam, maar hij kon de verwachtingen niet waarmaken. Magallan speelde slechts zes wedstrijden voor de regerend landskampioen. Ajax verhuurde hem ook al eens aan het Spaanse Alaves. De Zuid-Amerikaan heeft nog een tweejarig contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen