Ajax nog enige tijd zonder Antony, Spanje ontsnapt

31 juli 2021, 15:06

Ajax moet Antony nog even missen. De aanvaller is met Brazilië ten koste van Egypte doorgedrongen tot de halve finale van de Olympishe Spelen. Brazilië treft daarin Mexico, dat zaterdag zegevierde in een doelpuntrijk duel met Zuid-Korea (3-6). Ook Spanje staat in de halve finale. De titelfavoriet kroop tegen Ivoorkust door het oog van de naald: na verlenging werd er met 5-2 gewonnen.

Brazilië - Egypte 1-0

Antony startte in de basis en speelde ruim een uur mee. Het enige doelpunt werd een kleine tien minuten voor het rustsignaal gemaakt door Matheus Cunha. De aanvaller van RB Leipzig scoorde op aangeven van Richarlison. Door de overwinning is Antony sowieso nog een week lang actief in Tokio. Komende dinsdag wacht de halve finale tegen Mexico. De winnaar speelt op zondag de finale, de verliezer een dag eerder de troostfinale.

Spanje – Ivoorkust 5-2

Spanje overleefde tegen Ivoorkust een spektakelstuk. Het sterrenensemble met onder meer Eric Garcia, Marco Asensio en Dani Olmo in de basis ontsnapte diep in blessuretijd aan uitschakeling. Met een 1-1 tussenstand na doelpunten in de eerste helft van Eric Bailly en Olmo stevenden Spanje en Ivoorkust af op verlenging. Maar in de extra tijd leek het doek te vallen voor Spanje door een treffer van Max-Alain Gradel.

In een alles-of-nietspoging werd Rafa Mir als stormram gebracht en maakte hij die status gelijk waar. Hij voorkwam een Spaanse deceptie en hielp zijn land vervolgens in de verlenging met nog eens twee doelpunten aan een 5-2 overwinning. Ook Mikel Oyarzabal scoorde in de verlenging.