Ajax moest op catastrofale dag de knop omzetten naar voetbal

1 augustus 2021, 00:30   Bijgewerkt: 31 juli 2021, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 31 juli.

Officieel: 'gestopte' Advocaat moet Irak naar WK loodsen

Dick Advocaat heeft de term 'stoppen' officieel een nieuwe dimensie gegeven. De oefenmeester gaf in zijn loopbaan al vaker aan klaar te zijn als trainer, maar nu leek Feyenoord daadwerkelijk zijn laatste kunstje te zijn. Niets is echter minder waar: de oefenmeester gaat aan de slag als bondscoach van Irak en krijgt de taak om het land naar het WK in Qatar te leiden.

Memphis imponeert weer bij ruime zege Koeman

Memphis speelde een zeer ongelukkig EK met het Nederlands elftal, maar voor zijn nieuwe club is hij al behoorlijk in vorm. In een oefenwedstrijd tegen het Duitse VfB Stuttgart was hij wederom trefzeker en liet hij zien over veel scorend vermogen te beschikken. Na twintig minuten had hij een prachtige openingstreffer op de schoen. Barcelona won de wedstrijd met 0-3.

Romano weet het zeker: transfer Boadu helemaal rond

Het hing al even in de lucht, maar Myron Boadu gaat AZ toch echt verlaten. Eerder vandaag werd al bekend dat hij niet bij de wedstrijdselectie van AZ zat tegen Real Sociedad en nu is bekend waarom. De transfer van Boadu naar AS Monaco is in kannen en kruiken. Dat bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano via Twitter.

Ajax houdt Duitse grootmacht in bedwang in beladen duel

Ajax is er niet in geslaagd om een oefenzege te boeken op RB Leipzig. Dusan Tadic zette zijn ploeg al razendsnel op voorsprong, maar na rust trok Christopher Nkunku de stand gelijk, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Zo speelt Ajax voor de tweede keer in een week tijd gelijk tegen een topclub uit de Bundesliga. Het duel stond echter vooral in het teken van het overleden Ajax-talent Noah Gesser en zijn broer.

Ajax-jeugdspeler Gesser (16) komt om bij ongeluk

Ajax-jeugdspeler Noah Gesser is vrijdagavond verongelukt. De zestienjarige Ajacied kwam samen met zijn achttienjarige broer om bij een ongeval in het Utrechtse IJsselstein. De auto, waarin de beide broers zaten, botste frontaal met een taxibusje. De twee zijn aan hun verwondingen overleden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen