Ten Hag: 'We zullen de spelers die het verdienen en afdwingen kansen geven'

Ten Hag: 'We zullen de spelers die het verdienen en afdwingen kansen geven'

26-09-2021 10:05 Laatste update: 10:36
41

Erik ten Hag zegt regelmatig dat Ajax meer dan elf basisspelers heeft en dus is het aan hem de taak om ze ook allemaal tevreden te houden. Hij hoopt dat iedereen zich kan schikken in het teambelang. 

De ervaring leert dat dat niet altijd even makkelijk is voor spelers. "Dat is je job als trainer, maar ik heb dat niet honderd procent in de hand. Ik weet niet hoe dat zich bij de spelers tussen de oren ontwikkelt, ze moeten hun ego in dienst stellen van het team. Dat is altijd maar afwachten", zegt Ten Hag na Ajax - FC Groningen (3-0) op de persconferentie.

"Maar één ding is wel helder: ik zal het nooit toestaan. Het team is altijd belangrijker dan het individu. Iedereen moet zich daar in schikken. Natuurlijk zullen we de spelers die het verdienen en afdwingen ook kansen geven. Dat doen we om iedereen fris te houden, maar zeker ook gemotiveerd te houden", zegt Ten Hag.

Van geklaag is geen sprake bij Ajax. "Je ziet het plezier er vanaf spatten en welke impuls de spelers vanaf de bank brengen en hoe ze meeleven. Ik hoop dat ze die spirit vast kunnen houden."