Gehavend Besiktas strijdbaar richting Ajax: "Alles geven"

27 september 2021, 13:01

Dat Besiktas de nodige sterkhouders mist, weerhoudt de Turkse topclub er niet van om vol vertrouwen richting Amsterdam te gaan, waar morgen de confrontatie met Ajax wacht in de Champions League.

Besiktas-trainer Sergen Yalçin heeft een flinke puzzel op te lossen. Het lijstje met namen dat de coach mist, is namelijk niet mis. Welinton Souza, Domagoj Vida en oud-PSV'er Atiba Hutchinson ontbreken, evanals Mehmet Topal, Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Kevin N'Koudou, Alex Teixeira, Cyle Larin en Javier Montero. Tot overmaat van ramp kwam daar deze week nog een naam bij: die van superster Miralem Pjanic, die wordt gehuurd van FC Barcelona. Ook hij is niet fit.

"We missen inderdaad heel veel spelers", begint Yalçin tegenover het Turkse medium Fanatik. "Maar we gaan het ontbreken van al die namen niet als excuses gebruiken. We moeten vol vertrouwen en strijdbaar de wedstrijd ingaan en alles geven tot en met de laatste minuut." Besiktas kende een slechte generale in aanloop naar de ontmoeting met Ajax. Op bezoek bij Altay werd in de competitie vrijdag met 2-1 verloren. 

Lees ook: Klaassen hersteld: voor Ten Hag niemand heilig tegen Besiktas

Er is ook goed nieuws voor Besiktas. Michy Batshuayi, Oguzhan Özyakup en Salih Uçan zijn namelijk wél weer inzetbaar voor de landskampioen. Yalçin ziet Ajax als favoriet, maar waarschuwt de Amsterdammers alvast: "Wanneer we met z'n allen negentig minuten de strijd aangaan tegen Ajax dan ben ik ervan overtuigd dat we niet met lege handen terugkeren vanuit Nederland." Besiktas begon in de groep van Ajax met een 1-2 thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund, waar de ploeg van Erik ten Hag een galashow afleverde op bezoek bij Sporting Portugal: 1-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen