Ajax krijgt in Champions League te maken met Franse arbiter

27 september 2021, 12:58

Benoît Bastien is door de UEFA aangesteld door de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Besiktas in goede banen te leiden. Het wordt de eerste keer dat de 38-jarige scheidsrechter uit Frankrijk een wedstrijd van de Amsterdammers fluit.

Bastien wordt dinsdagavond in Amsterdam geassisteerd door grensrechters Hicham Zakrani en Aurélien. Jérémie Pignard zal als vierde assistent fungeren, terwijl Delajod Willy als VAR op afstand hulp biedt. Het Franse arbitrageteam heeft door assistent-VAR Massimiliano Irrati een Italiaans tintje.

Het wordt voor Bastien niet de eerste keer dat hij een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA leidt. Op 10 oktober 2019 was de Fransman de scheidsrechter bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands en Noord-Ierland (3-1). Vier jaar eerder leidde hij het vriendschappelijke duel van Oranje tegen Wales (2-3).

Ajax neemt het dinsdagavond vanaf 18.45 uur op tegen Besiktas. Met een 1-5 zege op Sporting Portugal is de ploeg van Erik ten Hag de groepsfase van de Champions League uitstekend begonnen. Besiktas ging in de eerste wedstrijd onderuit tegen Borussia Dortmund (1-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen