Álvarez legt uit waarom hij vaak nog 5 à 10 minuten doortraint

27 september 2021, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edson Álvarez is na een lastige periode onbetwist bij Ajax. Dat er niet meer wordt getwijfeld aan de 23-jarige Mexicaanse middenvelder, heeft te maken met de stappen die hij heeft gezet. In een interview in De Telegraaf vertelt Álvarez dat hij zijn investeringen in zichzelf beloond ziet worden.

"Ik weet heel goed wat ik nog moet verbeteren en werk daar hard aan. Vaak blijf ik langer op de club om in mezelf te investeren. Dat het zich nu uitbetaalt, maakt me blij", vertelt de slot op de deur van het middenveld van Ajax. "Aan de bal gaat het beter, maar dat is wel een punt waaraan ik moet blijven werken. Na elke training krijg ik vijf tot tien minuten op hoge snelheid ballen aangespeeld. Daardoor moet ik wendbaarder worden en sneller handelen."

Afgelopen zomer stond Álvarez in de nadrukkelijke belangstelling van Stade Rennais. Een transfer naar Frankrijk ketste echter af. "Ik ben heel blij dat ik bij Ajax ben gebleven. Dat wist ik al vrij snel, omdat ik Champions League wil spelen. En ik weet dat het hier kan. Ik sta achter mijn beslissing en weet dat het de juiste is geweest", aldus de speler, die het een tijdje zwaar heeft gehad in Amsterdam. "Toch ben ik altijd blij geweest dat ik deel uitmaak van Ajax. Ik ben ook dezelfde jongen als voorheen, maar het is op dit moment allemaal wel iets makkelijker. Ik speel en heb ook meer balans in mijn leven, omdat mijn familie hier is.."

Hoewel Álvarez is uitgegroeid tot een van de belangrijkste krachten bij Ajax, claimt hij geen basisplaats. "Dat zou ik arrogant vinden. Maar ik kom elke dag naar de training alsof het de eerste keer is en doe er alles aan om beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen