Kopzorgen PSV alsmaar groter richting topper met Ajax

23 oktober 2021, 00:30   Bijgewerkt: 22 oktober 2021, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten vrijdag 22 oktober.

Willem II verliest aansluiting Ajax en PSV in aanloop naar topper

Een evenwichtig en enerverend duel tussen Willem II en Fortuna Sittard heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd: 1-1. Beide ploegen kregen in Tilburg genoeg kansen om vaker dan een keer te scoren, maar de keepers blonken uit. Willem II kon op twee punten van koploper Ajax komen en op één punt van PSV, maar liet dat in aanloop naar de topper van zondag na.

KKD: Excelsior beëindigt droomweek ADO, dieptepunt Verbeek

Na speelronde twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, is de koploper nog altijd hetzelfde gebleven. FC Volendam won namelijk met 0-1 bij het verrassend goed presterende Jong AZ, maar ook nummer twee Excelsior boekte een zege. Het was namelijk met 0-2 te sterk voor ADO Den Haag, wat een klein smetje is op de droomweek van ADO. Gertjan Verbeek zit nog altijd in de ellende en staat op de voorlaatste plek.

Nog meer goed nieuws voor ADO: twee nieuwe partijen in de race

ADO Den Haag maakte deze week bekend voorlopig gered te zijn van de ondergang. De KNVB heeft de nieuw ingediende begroting goedgekeurd, waardoor het de licentie in ieder geval dit seizoen mag behouden. Toch blijft de situatie meer dan precair en lijkt een overname door een investeerder noodzakelijk. Daarbij heeft het door de goedkeuring wel weer extra kandidaten.

'PSV ernstig verzwakt tegen Ajax: ook Gakpo niet inzetbaar'

De aanloop naar de topper tegen Ajax is voor PSV allesbehalve voorspoedig gelopen. In het midweekse duel met AS Monaco vielen sterkhouders Noni Madueke en Cody Gakpo allebei uit met een blessure. Nadat al duidelijk werd dat Madueke er dit weekend niet bij is, werd nu bekend dat hetzelfde geldt voor Gakpo.

Leeuwinnen winnen freewheelend na lachwekkende eigen goal

De Nederlandse voetbaldames hebben vrijdagavond een zeer eenvoudige zege geboekt in de WK-kwalificatie. Het won met maar liefst 0-8 van Cyprus, onder meer door een hattrick van Jill Roord. Gezien (voormalig) koploper Tsjechië zeer verrassend met 4-0 van IJsland verloor, staat Oranje nu bovenaan in de poule.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen